Lapte de calitate pentru iaurt gustos

Pentru ca iaurtul din frigiderul tău să fie gustos, procesul de fabricație trebuie făcut cu extrem de mare atenție, iar totul începe de la lapte și calitatea acestuia.

Ca să aibă acest lapte la calitatea dorita, începând cu anul 2006, Danone a lansat programul „Spre Vest”, dedicat marilor ferme, oferindu-le posibilitatea de a se moderniza. Nu a fost singurul program de acest gen, iar din 2012 Danone s-a orientat și către gospodari din comunități cu potențial redus de dezvoltare. Programul se numeste „O șansă pentru familia ta”, astfel laptele din iaurtul bun și-a găsit un drum și dinspre micile gospodării ale României.

Prin acest program, laptele de calitate din România este folosit în producția iaurtului Danone

Cum a ajutat programul „O șansă pentru familia ta” comunitățile locale

Programul „O șansă pentru familia ta” a ajutat comunitățile din zonele defavorizate din România să se poată dezvolta ca producători de lapte, totul începând prin oferirea de junici către familiile care nu aveau posibilitatea să-și achiziționeze un animal de rasă, în acest fel fiind stimulată producția locală.

Prima vițelușă născută a fost, la rândul ei, oferită altei familii din comunitatea locală, iar lanțul beneficiarilor a crescut, aceștia primind și stații de muls mobile cu panouri solare pentru încălzirea apei și mașini agricole, dar și ore de curs dedicate igienei, nutriției și managementului unei ferme.

140 de familii de gospodari implicate în acest proiect

Gospodarii harnici și-au suflecat mânecile și s-au implicat în proiect cu toată seriozitatea și dăruirea lor, au crescut și îngrijit văcuțele și au participat la traininguri de instruire cu privire la: igiena, nutriția, îngrijirea, mulsul vacilor, managementul economic al fermelor, atragere de fonduri suplimentare, controlul costurilor și profitului.

În 2019 programul merge mai departe cu inițiative în zona de mediu, așa cum este procesarea ecologică a gunoiului de grajd și plantarea a peste 8000 de copaci în zona. Programul „O șansa pentru familia ta” este o inițiativă pe termen lung, care va continua și în următorii ani, el devenind o soluție socială inovativă pentru comunități defavorizate din zone rurale sau urbane mici.

Ziua Porților Deschise la Fabrica Danone, pe 26 octombrie

Drumul laptelui și modul în care iaurtul gustos de la Danone este produs au putut fi descoperite la Ziua Porților Deschise Danone, un eveniment special care a avut loc la Fabrica Danone pe 26 octombrie, în care 150 de consumatori curioși s-au înscris în nici 24 de ore.

Pentru cei care nu au avut ocazia să ocupe unul din cele 150 de locuri dedicate acestui eveniment, pe acasaladanone.ro puteți vedea cum a fost Ziua Porților Deschise 2019.

Danone