Pe 26 octombrie 2019, consumatorii au avut ocazia să vadă cu ochii lor cum se produce iaurtul, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”, organizat la fabrica Danone, din București. Toate cele peste 150 de locuri s-au ocupat încă din prima zi de înscrieri, interesul fiind foarte ridicat din partea consumatorilor. De la copii, adulți, părinți sau bunici, toți au fost curioși să afle cum se face iaurtul.

Copiii prezenți s-au bucurat să vadă roboții din secția de ambalare, în timp ce părinții au rămas impresionați de igiena și disciplina cu care se lucrează în fabrică.

De asemenea, toate intrebările vizitatorilor și-au găsit răspuns pe drumul iaurtului din fabrică: ce conține cu exactitate iaurtul, ce se întâmplă cu laptele provenit de la fermierii români de când intră cisterna pe poarta fabricii și până la obținerea produsului final, cum se asigură calitatea și siguranța alimentară. Compania colectează peste 60 de milioane de litri de lapte și produce zilnic peste 1 milion de iarturi pentru România și alte 13 țări din Europa, la aceleași standarde de calitate.

Vă invităm să vedeți cum a fost la eveniment în materialul video de mai jos. Pe cel de anul trecut, îl puteți vedea aici. 

Interesul românilor pentru ingredientele din care sunt produse alimentele, cât și pentru procesul de producție este din ce în ce mai mare, astfel că vizita în fabrică s-a dovedit o experiență de învățare. Alin, participant la eveniment, spune: 

Este prima oară când vizitez o fabrică de iaurturi. Mi se pare utilă participarea la astfel de evenimente, întrucât descoperi lucruri noi, cum ar fi faptul că termenul de valabilitate mai mare al produselor este determinat de producția iaurtului în condiții de igienă maximă”.

Danone colectează peste 60 de milioane de litri de lapte anual și produce zilnic peste 1 milion de iaurturi pentru România și alte 13 țări din Europa,  la aceleași standarde de calitate.

Vizitele în fabrica Danone din București vor continua și anul viitor, prin intermediul programului „Vino acasă la Danone”, dedicat copiilor din clasele I-VIII, studenți, cât și partenerilor de business.   

Mai jos vă invităm să urmăriți câteva poze din cadrul evenimentului. Pentru cine nu a reușit să ocupe un loc, puteți să urmăriți ce s-a întâmplat pe Acasăladanone.ro.

Danone